Notícies i societatCelebritats

Stanislas Wawrinka - un dels millors jugadors de tennis de Suïssa

Stanislas Wawrinka - un jugador professional de tennis de Suïssa. Stan per la seva trajectòria a punt d'aconseguir tres victòries en tornejos de Grand Slam.

Inicis de la seva carrera

Jugar al tennis Stanislas Wawrinka va començar als sis anys. Ja en els quinze que havia deixat de prestar atenció als seus estudis i concentrar-se en l'esport. El seu primer torneig oficial, va passar catorze anys. El debut es va produir al reptador internacional suís Junior.

El 2003, Wawrinka va guanyar el júnior de l'Open de França. Va passar un any després que va començar la seva carrera professional. A mitjans d'estiu del mateix any va fer el seu debut en la categoria absoluta. El seu primer joc va ser el partit contra Jean-René Lisnara, que va acabar en derrota.

Els primers trofeus

El 2004, Stanislas Wawrinka va jugar el seu partit de debut de la Copa Davis, després de la qual cosa el suís va guanyar el torneig a Barcelona ia casa - a Ginebra. En els primers cent rànquing de tennistes professionals Stan va arribar el 2005 al caure als quarts de final d'ATP a Barcelona.

La primera victòria a la final del torneig ATP es va produir el 2006 a Umag, on en el camí a la final va vèncer a Stanislas Martic, Cilic, Del Potro i Volandri. En l'últim partit de la competidora suïssa el serbi Novak Djokovic. En el primer set el marcador era de 6-6, i Novak no va sortir al tie-break a causa d'una lesió.

grand Slam

Temporada de 2013 per Wawrinka encara ser considerat com un dels millors. A principis d'aquest any va ser capaç de guanyar el torneig en Chennani aparellat. En l'Obert d'Austràlia Djokovic va perdre a Stan. Després que Wawrinka va participar en diversos concursos d'ATP, que un cop arribat a la final.

En Oeiras Stanislas va guanyar el primer títol en individuals durant els últims dos anys. En l'ATP de Madrid suís va perdre davant Rafael Nadal en el joc final. Que Rafa va esdevenir un obstacle per Stanislas i l'Open de França.

En Uimbldone Sten no va poder mostrar el nivell correcte desenvolupament del joc i la va acabar en una etapa primerenca. En l'últim torneig de Grand Slam de Stanislas va arribar en bona forma i es va posar a la vora de la final.

Al gener de 2014, Stan va guanyar el primer Grand Slam. En el torneig, va trencar la resistència de Novak Djokovic i Rafaelya Nadalya. Per cert, la victòria sobre Nadal es va convertir en el primer a Wawrinka en tretze trobades entre els atletes.

Un any més tard, Stanislas va obtenir una segona victòria en els tornejos de Grand Slam. Es van convertir en l'Open de França. Després dels partits fallits en el disc, que va tenir lloc després que l'australià, Wawrinka es preparen per a l'inici de la planta principal de la competència i en l'última cenyida Novak Djokovic. Per a Sèrbia, aquesta va ser l'única derrota en els grans tornejos en 2015.

La tercera i actualment últims tornejos de Grand Slam Victòria van ocórrer a la tardor de 2016, quan Stanislas va guanyar l'Open dels Estats Units. A la final, va ser novament derrotat per Novak Djokovic, que era en aquest moment la primera línia en el rànquing dels millors jugadors de tennis del món. Va perdre el primer partit al desempat, Stanislas es va imposar en les tres següents.

Aquest any, però, Wawrinka va ser incapaç de guanyar un sol torneig de Grand Slam. A més, a Roland Garros, encara que Stan arribat a la final, però durant tot el torneig, no era més que la seva ombra.

Posició en el rànquing

De moment, Stanislas Wawrinka en el rànquing de tennistes professionals va ocupar el tercer lloc. Des de la segona posició ocupada per l'espanyol Nadal, que està darrere d'uns 1.000 punts, i el líder de les classificacions britàniques Endi Marreya - més de 3000 punts.

Les últimes tres temporades Stanislas van acabar l'any en quarta posició. És el millor lloc era la tercera posició, que va ocupar durant diverses setmanes al gener de 2014.